Increderea americanilor in economia Statelor Unite a urcat in noiembrie la cel mai ridicat nivel din ultimii 17 ani, potrivit datelor publicate de compania de analiza a datelor Conference Board, care au depasit asteptarile analistilor, transmite MarketWatch, citata de news.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Astfel indicele referitor la incredere a crescut la 129,5 puncte, de la 125,9 puncte in octombrie, in timp ce analistii se asteptau doar la 124,8 puncte.

Americanii spun ca le este mai usor sa gaseasca un loc de munca, iar numarul celor care sustin ca afacerile au loc in conditii dificile a scazut.

Consumatorii sunt chiar mai optimisti in ceea ce priveste perspectivele urmatoarelor sase luni. Un indice privind asteptarile de viitor a crescut la 113,3 puncte, de la 109 puncte. Indicele referitor la situatia actuala a urcat la 153,9 puncte, de la 152 de puncte.

Economia americana a avansat cu 3% timp de doua trimestre, fiind posibil sa inregistreze un ritm similar pentru al treilea trimestru consecutiv, prima oara dupa 2004-2005.

Somajul este la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, iar cea mai mare problema pe piata muncii este deficitul de muncitori calificati.

Americanii nu au mai avut o perceptie atat de buna despre economie de la sfarsitul presedintiei lui Bill Clinton.

Daca autoritatile de la Washington vor aproba reducerile de impozite, economia ar putea beneficia de un nou impuls la inceputul anului 2018.

"Oamenii intra in sezonul sarbatorilor foarte optimisti si anticipeaza ca economia va creste cu un ritm sanatos in primele luni ale anului 2018", a spus Lynn Franco, director in domeniul indicatorilor economici la Conference Board.