Primarul unei localitati din vestul Germaniei, Altena, a fost injunghiat in gat de un barbat care era nemultumit de politicii pro-refugiati a primariei, anunta autoritatile germane, citate de AFP.

"Serviciile de securitate pleaca de la principiul ca acest atac are o motivatie politica", tinand cont de afirmatiile publice ale agresorului, a precizat ministrul-presedinte al statului regional Renania de Nord - Westfalia, unde a avut loc atacul, luni seara.

Cancelarul Angela Merkel a condamnat marti atacul care l-a vizat pe primarul Andreas Hollstein, membru al partidului sau conservator, CDU.

Primarul a fost injunghiat cu un cutit in gat in timp ce se afla in fata unui restaurant kebab. Agresorul, in varsta de 56 de ani, vizibil baut, potrivit martorilor, si inarmat cu un cutit cu o lama de 30 de centimetri, a intrebat "Tu esti primarul?", inainte de a se lansa intr-o critica a politicii de primire a migrantilor, potrivit presei germane.

Dupa aceea, l-a injunghiat, inainte de a rani si un angajat al restaurantului, care venise sa il ajute pe primar.

Primarul a parasit spitalul in cursul serii.

Altena, care are 18.000 de locuitori, a fost intr-o vreme in centrul atentiei presei pentru politica sa generoasa de primire a migrantilor, primind mai multi refugiati decat ar fi trebuit potrivit sistemului national de repartizare.

Peste un milion de solicitanti de azil au ajuns in Germania incepand cu 2015, in urma deciziei cancelarului Angela Merkel de a deschide portile tarii. O alegere care este criticata dur de mai multe voci si acum si care este la originea ascensiunii extremei dreapta in parlamentului national.

Acest incident aminteste de o agresiune similara din octombrie 2015 care a vizat-o pe primarita din Koln, Henriette Reker. Aceasta a fost grav ranita de un simpatizant al extremei dreapta care o critica pentru sosirea solicitantilor de azil in oras.