Profesorul Stephen Hawking a laudat un cantaret de muzica pop din China, Wang Junkai, deoarece i-a adresat o intrebare despre cum ar trebui oamenii sa se pregateasca pentru migrarea in cosmos in urmatorii ani, relateaza News.ro citand Reuters.

Stephen HawkingFoto: Flickr/ Lwp Kommunikáció

Stephen Hawking l-a laudat pe Wang Junkai - solistul celei mai populare trupe de baieti din China, TFBOYS, pe platforma de socializare Weibo.

Wang Junkai a publicat pe Weibo, vineri, un videoclip in care il intreaba pe autorul cartii "Scurta istorie a timpului" despre cum ar trebui umanitatea sa se pregateasca pentru migrarea interstelara in urmatorii ani.

Recent, Hawking a avertizat ca oamenii vor trebui sa evacueze Pamantul, pentru ca, dupa urmatorii 600 de ani, planeta s-ar putea transforma intr-o "minge de foc" din cauza consumului de energie.

In aceasta luna, Stephen Hawking a participat la un summit de stiinta organizat de Tencent Holdings si le-a cerut investitorilor sa sprijine ideea de a calatori catre cea mai apropiata planeta din afara sistemului nostru solar, in speranta ca vor gasi o planeta locuibila.

Fizicianul in varsta de 75 de ani a transmis prin intermediul unui video publicat pe Weibo ca Wang a adresat o "intrebare excelenta", care i-a oferit informatii despre generatia Y si curiozitatile acesteia in privinta viitorului.

Wang si ceilalti doi membri ai trupei TFBOYS au fiecare cate 30 de milioane de persoane care le urmaresc conturile Weibo.

Contul lui Hawking pe platforma Weibo, deschis anul trecut, este urmarit de 4,3 milioane de persoane.

Detinuta de Weibo Corp, Weibo este cea mai mare platforma de socializare din China, cu peste 200 de milioane de utilizatori activi.