Cel putin 25 de migranti au murit dupa ce o ambarcatiune s-a scufundat, sambata, in Marea Mediterana. Supravietuitorii au fost dusi inapoi in portul Tripoli din Libia, informeaza News.ro citand Reuters.

Libia reprezinta principalul punct de plecare pentru majoritatea migrantilor africani care incearca sa ajunga in Europa. Contrabandistii ii imbarca de obicei in barci gonflabile subtiri care se scufunda adesea.

Cei mai multi migranti sunt salvati de ambarcatiuni internationale si dusi in Italia, unde peste 115.000 dintre acestia au ajuns in acest an, desi multi dintre ei sunt descoperiti de paza de coasta a Libiei si intorsi din drum.

Incepand din luna iulie, numarul migrantilor care au ajuns cu barca in Europa a scazut considerabil, desi in aceasta saptamana a fost inregistrat un nou val de plecari.

Aproximativ 3.000 de migranti au murit sau sunt disparuti dupa ce au incercat sa ajunga cu barca in Europa in acest an, majoritatea plecand din Libia si dorind sa ajunga in Italia.

Organizatia Internationala pentru Migratie a transmis, vineri, ca incepand din anul 2000, Marea Mediterana a fost "de departe cea mai periculoasa granita".