Impulsionati de cumparaturile de Black Friday, ce a avut loc vinerea aceasta in SUA, investitorii bursieri au impins actiunile Amazon pana la noi recorduri si l-au ajutat pe Jeff Bezos sa devina prima persoana cu o avere de 100 de miliarde de dolari de dupa epoca boom-ului dot.com, scrieMarketwatch.

Jeff BezosFoto: Flickr

Titlurile Amazon au urcat vineri cu 2,6%, pana la 1.186 dolari, inchizand la o cotatie record pentru a treia oara consecutiv si pentru a zecea oara de luna trecuta, cand au raportat rezultatele la noua luni.

Actiunile AMZN au crescut cu 58% anul acesta, in conditiile in care indicele S&P a avansat cu 16%.

Castigurile de vineri au impins participatia lui Bezos in Amazon pana la o valoare de circa 93 miliarde de dolari, potrivit FactSet. Daca adaugam la aceasta si alte investitii ale magnatului, Bezos “valoreaza” acum peste 100 miliarde de dolari, potrivittopului Bloombergal miliardarilor.

Bloomberg spune ca este pentru prima oara cand cineva atinge acest prag dupa 1999, cand fusese trecut de cofondatorul Microsoft, Bill Gates.

Bezos a devenit cel mai bogat om din lume la sfarsitul lunii trecute, el depasindu-l pe Bill Gates dupa ce rezultatele buna raportate de Amazon.com i-au marit averea cu peste 10 miliarde de dolari intr-o singura saptamana.