O svastica uriasa ce dateaza din perioada nazista, descoperita la inceputul acestei saptamani in incinta unei arene sportive din orasul Hamburg, a fost distrusa de autoritatile germane in cursul zilei de vineri, informeaza DPA.

Pentru a sparge in mai multe fragmente acea structura uriasa din beton, ce avea dimensiunile de 4 metri x 4 metri, muncitorii germani au utilizat mai intai un excavator, scrieAgerpres. Apoi, o presa hidraulica a fost atasata de partea frontala a excavatorului, pentru a sparge acele fragmente in bucati mai mici.

Muncitorii germani au inceput sapaturile marti, pentru a face loc unei constructii care va adaposti noile vestiare ale unui teren de sport din Hamburg. La putin timp dupa debutul lucrarilor, ei au descoperit o svastica uriasa, ingropata la o adancime de aproximativ 40 de centimetri, a dezvaluit Joachim Schirmer, directorul clubului sportiv Billstedt-Horn.

Joachim Schirmer spune ca acel teren de sport a fost locul in care a fost amplasat un monument nazist, ce a fost demontat la inceputul anilor 1970.

Reprezentantii Biroului de conservare a monumentelor, care administreaza astfel de descoperiri, au fost informati la scurt timp dupa identificarea svasticii.

"Ar trebui indepartata cat mai repede posibil", a declarat o purtatoare de cuvant a acestui birou, marti, adaugand ca pastrarea svasticii ar putea sa ii atraga in regiune pe simpatizantii miscarilor de extrema dreapta.

Afisarea unor simboluri naziste este ilegala in Germania.