Curtea Suprema din Africa de Sud a hotarat o pedeapsa mult mai mare pentru atletul paralimpic Oscar Pistorius, care si-a ucis logodnica in 2013, condamnandu-l la 13 ani si cinci luni de inchisoare, dupa ce autoritatile au contestat decizia "socant de blanda" a instantei anterioare, sase ani de inchisoare, transmite news.ro.

Oscar PistoriusFoto: Captura YouTube

Pistorius a fost condamnat in 2014 la cinci anid e inchisoare pentru ucidere din culpa, apoi a fost gasit vinovat de crima la apel si a primit sase ani de inchisoare. Acum, Curtea Suprema l-a condamnat la 15 ani de inchisoare, perioada din care i-a fost scazut timpul petrecut deja in spatele gratiilor. Pistorius, in varsta de 31 de ani, nu a fost prezent in fata instantei supreme la anuntarea sentintei.

Oscar Pistorius si-a impuscat mortal iubita, modelul Reeva Steenkamp, de Ziua Indragostitilor, in februarie 2013. El a sustinut ca in momentul in care a tras patru focuri de arma prin usa baii sale a crezut ca in casa a intrat un hot.

Pistorius a fost declarat vinovat de omor prin imprudenta in 2014, cand a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare. Oscar Pistorius a petrecut aproape un an in inchisoare, dupa care a fost plasat in regim de arest la domiciliu. Parchetul a facut insa apel si a obtinut, in decembrie 2015, incadrarea faptei sportivului ca omor. El a fost condamnat apoi, in iulie 2016, la sase ani de detentie.