O mama din Marea Britanie cere ca "Frumoasa din Padurea Adormita" sa fie interzisa la clasele primare din cauza ca printul o saruta pe printesa fara acordul ei si promoveaza "un comportament neadecvat", relateazaTelegraph.

basmul Frumoasa din Padurea AdormitaFoto: Google

Aceasta a adaugat ca povestea nu ar trebui scoasa total din curricula si ar putea fi folosita la clasele mai mari pentru a crea o discutie pe marginea a consimtamantului.

"Cred ca este o problema specifica in Frumoasa din Padurea Adormita despre comportamentul sexual si consimtamant. Este despre mai este ea relevanta, este potrivita?", a spus Sarah Hall, mama a doi copii, pentru Newcastle Chronicle.

"Sunt ingrijorata de fapt pentru copii mici si chiar ar fi o discutie binevenita despre problema daca este sau nu povestea un material potrivit", mai spune ea.

"Frumoasa din Padurea Adormita" isi are originea in povestea lui Giambattista Basile, publicata de acesta sub titlul "Soarele, Luna si talia", in 1634.

Daca in varianta fratilor Grimm, printesa este adormita de intepatura in fusul blestemat de ursitoare si nu se trezeste timp de 100 de ani, pana ce nu este sarutata de print, rupand astfel vraja, in varianta originala nu este vorba despre un blestem, ci despre o profetie, si nici de print, ci de un rege care o vede adormita si o violeaza.

Ulterior, printesa se trezeste, se indragosteste de rege si se marita cu el.