Barbati inarmati au ocupat marti centrul orasului Lugansk, "capitala" separatistilor pro-rusi din estul Ucrainei, a declarat pentru AFP un oficial local.

Barbati inarmati in LuganskFoto: Captura YouTube

"Centrul Luganskului este inconjurat de un cordon militar", a declarat Alina Jivolup, de la "ministerul" comunicatiilor al autoproclamatei republici Lugansk (LNR). "Acest militari sunt inarmati dar nu poarta niciun insemn. Nu putem spune pentru moment cine sunt", a continuat aceasta.

Intr-o inregistrare video difuzata de televiziunea locala se pot vedea barbati in uniforme militare, cu cagule si arme kalasnikov, amplasati in apropierea unei cladiri administrative si pe o strada blocata de masina lor.

Potrivit televiziunii, acesti barbati blocheaza circulatia in zona mai multor cladiri administrative.

Incidentul intervine pe fondul disputei dintre "presedintele" LNR Igor Plotnitski si fostul sau "ministru" de Interne, Igor Kornet.

Plotnitski l-a demis luni pe Kornet dupa deschiderea unei anchete judiciare care il viza pe cel din urma.

Marti, Kornet a dezmintit ca a fost demis intr-un comunicat publicat de agentia de presa separatista.

Kornet a lasat se se inteleaga ca barbati inarmati au fost amplasati in centrul Luganskului in cadrul unei operatiuni care vizeaza arestarea unui grup de "sabotori" ucraineni.

Cele doua regiuni separatiste din estul Ucrainei, Donetsk si Lugansk, au fost in 2016 teatrul mai multor atentate, epurari in randul liderilor si, potrivit autoritatilor rebele din Lugansk, al unei tentative de puci.

Conflictul armat din estul Ucrainei s-a soldat cu peste 10.000 de morti incepand cu aprilie 2014.