Parisul a fost ales sa gazduiasca Autoritatea Bancara Europeana (EBA) - care urmeaza sa paraseasca City de la Londra din cauza Brexitului - la finalul unui vot organizat la Bruxelles, a anuntat luni presedintia estona a Uniunii Europene, relateaza News.ro citand Le Figaro.

Autoritatea Bancara EuropeanaFoto: eba.europa.eu

Potrivit unei surse diplomatice, capitala franceza a fost trasa la sorti in defavoarea Dublinului, dupa ce ambele au inregistrat acelasi numar de voturi in al treilea tur de scrutin, la care au participat ministrii Celor 27 de state UE care raman in Uniune.

Parisul si Dublinul s-au infruntat in vederea primirii sediului EBA. Cele doua orase s-au clasat primele dupa al doilea tur de scrutin, eliminand din cursa orasul german Frankfurt.

Alte cinci orase - Bruxelles, Praga, Luxemburg, Viena si Varsovia - au foste eliminate in primul tur.

Ministrii Afacerilor Europene ai Celor 27, reuniti la Bruxelles, au desemnat luni seara orasul Amsterdam sa gazduiasca Agentia Europeana a Medicamentului (EMA).

EBA si EMA isi au sediile la Londra, de unde vor fi nevoite sa plece dupa ce Regatul Unit va parasi Uniunea Europeana, in martie 2019.