Autoritatile de la Ankara au interzis, din motive de securitate, defasurarea oricaror evenimente - festivaluri, expozitii, forumuri - dedicate comunitatii LGBTQ (lesbian, gay, bisexual, transgender si queer)m relateaza News.ro, care citeaza BBC. Potrivit sursei citate, in comunicatul transmis duminica de primarie se arata ca au fost luate in considerare si ordinea publica si sensibilitatile cetatenilor.

Anuntul vine dupa ce saptamana trecuta a fost interzisa desfasurarea festivalului de film german Pink Life QueerFest, sustinand ca ar incita la ura si ca ar putea fi tinta atacurilor teroriste.

"Incepand de sambata, 18 noiembrie, pana la noi ordine, toate evenimentele cinematografice si de teatru, proiectiile, conferintele, colocviile, expozitiile au fost interzise", se arata in anuntul publicat pe site-ul institutiei.

Anuntul va starni nemultumirea activistilor gay din Turcia, care au declarat in mai multe randuri ca nu le sunt respectate drepturile.

Homosexualitatea nu este ilegala in Turcia, insa activistii sustin ca homofobia este inca raspandita in aceasta tara.

In 2003, Turcia a devenit prima tara cu populatie majoritar musulmana care a permis organizarea marsurilor LGBTQ. Totusi, parada gay anuala nu a mai avut loc in Istanbul de trei ani, evenimentul fiind blocat de autoritati care invoca motive ce tin de securitate.