Judecatorii belgieni nu s-au pronuntat vineri in cazul mandatului european de arestare emis de Spania pe numele fostului presedinte al Cataloniei, Carles Puigdemont, al celor patru ministri demisi, dupa ce un procuror a cerut sa se dea curs mandatului. Apararea va fi audiata la inceputul lunii viitoare, relateaza Reuters.

Carles PuigdemontFoto: president.cat

Audierea avocatilor va fi facut pe 4 decembrie.

Ora 17.50:"Vom face acest lucru pe 4 decembrie. Procurorul a solicitat exercitarea mandatului de extradare. Nimic nu a fost decis astazi", a declarat Paul Bekaert reporterilor din fata instantei principale de la Bruxelles.

Ora 17.35: "Procurorul a cerut sa se dea curs mandatului european de arestare", in fata judecatorului care urmeaza sa se pronunte asupra acestui subiect, a declarat unul dintre avocati, Christophe Marchand, in fata unor jurnalisti.

Avocatii lor, care evoca o "isterie judiciara" in Spania, vor pleda "procesul politic", in cadrul audierii de la ora 14:00 (13:00 GMT), in fata instantei din Bruxelles.

Cei cinci lideri catalani separatisti au fugit in capitala belgiana, dupa ce regiunea a fost pusa sub tutela Spaniei, iar executivul a fost demis, ca urmare a declaratiei unilaterale de independenta din 27 octombrie.