Presedintele Donald Trump a numit luni un fost director al gigantului farmaceutic american Eli Lilly, Alex Azar, in fruntea Departamentului Sanatatii, dupa ce a criticat in nenumarate randuri sector farmaceutic pentru preturile mari ale medicamentelor, scrie AFP. "Sunt fericit sa va anunt ca l-am numit pe Alex Azar drept viitorul secretar la Sanatate. Va fi un star pentru imbunatatirea ingrijirii si reducerea pretului medicamentelor", a scrie pe Twitter Donald Trump.

Alex Azar a fost presedintele Lilly USA, cea mai mare filiala a grupului american Eli Lilly, din 2012 pana in ianuarie 2017. Acesta s-a alaturat grupului farma in 2007, dupa ce a fost numarul doi in departamentul Santatii timp de doi, sub presedintia lui George W. Bush. Donald Trump, in campanie dar si dupa alegerea sa, a criticat deseori sectorul farmaceutic din cauza preturilor la medicamente, acuzand ca acestea sunt mai scumpe in SUA decat in alte tari.

Departamentul Sanatatii este fara conducere dupa demisia lui Tom Price in 29 septembrie, fortat sa plece dupa dezvaluiri legate de numarul mare de avioane private inchiriate pentru deplasari ministeriale. Alex Azar urmeaza sa fie confirmat de votul Senatului, ca toti membrii guvernului american.