Guvernul Londrei nu va avansa o suma de bani pe care o va plati in contul "facturii" privind Brexitul, insa va accepta negocierile privind retragerea din blocul comunitar a Marii Britanii, ceruta de UE. Acest lucru presupune stabilirea conditiilor Brexitului si apoi negocierea unui acord comercial, potrivit declaratiilor date de David Davis, negociatorul britanic pentru Brexit, citat de Reuters.

David Davis si Michel Barnier au demarat negocierile de BrexitFoto: Captura YouTube

"Am spus: Bine! vom merge pe aceasta secventa, dar sa nu va imaginati ca veti primi o cifra sau o formula (pentru factura Brexitului). Vom merge pe acest proces, dar nu veti avea o cifra sau o formula de calcul inainte de a trece la faza urmatoare. Si ei au acceptat acest lucru", a declarat David Davis, potrivitAgerpres.

Aceasta declaratie vine dupa ce la finalul celei de-a sasea runde de negocieri in ceea ce priveste Brexitul, negociatorul european pentru Brexit, Michel Barnier, a specificat ca a solicitat un raspuns privind plata "facturii" iesirii din UE a Marii Britanii in doua saptamani.

"In orice negociere fiecare parte incearca sa controleze calendarul discutiilor. Adevaratul termen limita este, fireste, decembrie (...) Contribuabilii britanici nu vor sa cedam pur si simplu si sa renuntam la miliarde de lire sterline. Asadar vom fi foarte, foarte atenti, va fi nevoie de timp si nu ne vom grabi sa dam raspunsul potrivit", a mai adaugat David Davis.