Premierul ungar Viktor Orban a fost reales duminica, la Congresul Fidesz, presedinte al acestui partid, el primind un vot unanim din partea celor 1.358 de delegati, informeaza agentia MTI, citata deAgerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Al 27-lea Congres al Fidesz s-a desfasurat in perspectiva alegerilor legislative din primavara anului viitor, la care acest partid conservator este considerat favorit. 'Caracterul particular al Fidesz este ca niciodata nu se multumeste doar cu castigarea unor alegeri; noi dorim mult mai mult (...). Dorim sa vedem cum poate intreaga natiune, cum pot toti ungurii, sa castige in urma acestor alegeri', a spus Orban.

El a enuntat in interventia sa cele trei prioritati pe care si le-a stabilit, respectiv consolidarea rezultatelor din ultimii sapte ani, consolidarea fundatiei ideologice si spirituale a partidului si apararea viitorului Ungariei in actualul context european.

Referindu-se la acest ultim aspect, presedintele Consiliului National al Fidesz si totodata presedinte al parlamentului de la Budapesta, Laszlo Kover, a sustinut ca trebuie 'aparate cultura, credinta, limba, identitatea, suveranitatea Ungariei' in fata unor politici promovate de la Bruxelles si de unele state vest-europene, cum ar fi cea privind migratia.

Din acest motiv, Laszlo Kover a apreciat ca scrutinul de anul viitor va avea o 'semnificatie europeana'. In opinia sa, astazi Europa este 'scena unei batalii pentru dominatie globala, dusa cu arme politice, economice si ideologice, in care Ungaria a ramas una dintre ultimele redute ale normalitatii'.