Presedinta Parlamentului catalan dizolvat Carme Forcadell si presedintele catalan destituit Carles Puigdemont au depus o petitie la Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO), a declarat vineri jurisdictia europeana pentru AFP, transmite News.ro.

Carme Forcadell si Carles PuigdemontFoto: Captura YouTube

"Curtea confirma ca patru petitii catalane au fost depuse", a declarat un purtator de cuvant al CEDO pentru AFP, confirmand astfel o informatie dezvaluita de agentia spaniola de presa EFE.

CEDO a confirmat ca una dintre aceste petitii, inregistrata pe 18 octombrie, provine de la fosta presedinta a Parlamentului catalan.

Unul dintre semnatarii acestei plangeri este Carles Puigdemont.

In acest dosar, "Forcadell i Lluiss si altii impotriva Spaniei", "Carme Forcadell si alti 78 de petitionari, deputati din cadrul Parlamentului cataloniei, se plang de interzicerea care le-a fost impusa a unei date a unei reuniuni plenare, de catre Curtea Constitutionala spaniola, cu privire la declaratia de independenta", a declarat purtatorul de cuvant.

CEDO a primit, de asemenea, o petitie din partea unui cetatean spaniol, cu privire la aceleasi fapte, in care se plange de faptul ca reprezentanti catalani nu au putut sa se reuneasca. Acest petent este Domingo Garcia-Mila.