Un ziarist al televiziunii publice Rai a fost batut de fratele unui celebru sef mafiot, in Ostia, un incident care a starnit un val de indignare in Italia, scrie AFP.

Ziarist batut in ItaliaFoto: Captura YouTube

In conditiile in care ziaristul il inbtreba pe acesta despre legatura de prietenie cu un reprezentat local al miscarii de extrema dreapta CasaPound, Robert Spada, care detine o sala de sport, l-a lovit violent cu capul in fata pe ziarist, fracturandu-i nasul, dupa care a inceput sa il loveasca cu un baston.

"M-a lovit pentru ca i-am pus intrebari. Ar trebui sa ceara iertare Ostiei" pentru imaginea pe care a creat-o pentru acest oras, a declarat ziaristul agresat, Daniele Piervincenzi, care lucreaza la o emisiune de investigatii.

Impreuna cu cameramanul, acesta se afla in Ostie, o localitate aflata pe coasta Italiei la circa 30 de kilometr de Roma, pentru un reportaj legat de primul tur al alegerilor municipale care a avut loc duminica, la doi ani dupa dizolvarea consiliului local, care fusese infiltrat de mafioti.

"Iertati-ma, inteleg si respect munca tuturor", si-a cerut scuze Roberto Spada, pe Facebook, incercand sa isi justifice gestul.

Ziaristul "a intrat cu forta intr-o asociatie rezervata doar membrilor, a perturbat o sedinta de lucru, speriindu-mi copilul. Voi, voi ce ati fi facut?", a intrebat acesta, adaugand ca "rabdarea are o limita".

Afacerea a starnit un val de idignare in Italia, incepand cu seful Guvernului, Paolo Gentiloni, care l-a sunat pe ziarist pentru a-si exprima "solidaritatea dupa aceasta agresiune brutala".

"Violenta clanului Spada este inacceptabila. Vom stopa criminalitatea in Roma", a reactionat primarul Romei, Virginia Raggi. Miscarea sa 5 Stele (populisti) este umar la umar cu o coalitie de dreapta in turul 2 al alegerilor municipale din 19 noiembrie.

Clanul Spada sustine miscarea neo-fascista CasaPound, care a castigat 8% din voturi in primul tur.

Familia lui Roberto Spada este considerata de justitia italiana un clan mafiot. Seful sau, Carmine Spada, fratele lui Roberto, a fost condamnat in 2016 la 10 ani de inchisoare.