Primul restaurant unde toti membrii echipei care lucreaza la Bucatarie sunt infectate cu virsul HIV s-a deschis recent la Toronto, dupa ce un studiul a relevat ca doar jumatate dintre canadieni ar imparti cu buna stiinta sau ar manca mancare pregatita de cineva care este seropoztiv, relateaza The Guardian.

"Am vrut cu adevarat sa putem contesta stigmatul care inca exista in jurul HIV", a spus Joanne Simons de la Casey House, primul si singurul spital independent al Canadei pentru persoanele care traiesc cu HIV / SIDA. Ideea unui restaurant s-a nascut dintr-un sondaj recent care a sugerat ca doar jumatate dintre canadieni ar impartasi cu buna stiinta sau ar manca alimente pregatite de cineva care este HIV pozitiv.

In medie, pe zi, sapte canadieni sunt diagnosticati cu HIV, o rata care a scazut doar usor din anii 1980.

"Au fost multe intrebari despre ce se intampla daca cineva se taie in bucatarie si este HIV pozitiv", a spus Simons. "Facem ca oricine ar fi intr-o bucatarie: asigurati-va ca oferiti prim ajutor, curatati zona, aruncati tot ce a fost atins de sange si curatati suprafetele. Am face acest lucru indiferent daca aveti sau nu HIV - este doar bunul simt ".