O fosta milionara din Japonia a fost condamnata la moarte prin spanzurare pentru uciderea a trei fosti soti si pentru o tentativa de crima care l-a vizat pe un al patrulea, la capatul unui proces care a captivat intreaga tara, scrie AFP.

Chisako Kakehi, 70 de ani, a fost supranumita "vaduva neagra".

"Acuzata i-a determinat sa bea cianura cu intentia de a ucide in cele patru cazuri" pentru care era judecata, a declarat marti Ayako Nakagawa, judecatorul la un tribunal din Kyoto (ouest).

Kakehi nu a afisat nicio emotie la anuntarea verdictului. In conditiile in care purta aparat auditiv, aceasta i-a cerut judecatorului sa vorbeasca mai tare.

Justitia a respins argumentatia apararii, care a pledat ca acuzata suferea de dementa si nu este responsabila penal.

Anul trecut, examene medicale au confirmat ca era atinsa de dementa, dar la un stadiu precoce.

Potrivit parchetului, Kakehi isi ucidea sotii dupa ce se asigura ca acestia au desemnat-o mostenitoare. Timp de peste zece ani, ea a strans o avere de peste un miliard de yeni (circa 7,6 milioane de euro) sub forma de asigurari de viata, bunuri imobiliare si depozite bancare.

Ea si-a pierdut insa o buna parte a averii prin plasamente financiare riscante.

A ucis "din dragoste pentru bani", a apreciat judecatorul Nakagawa.

Dupa moartea primului sau sot, in 1994, in urma unei boli, a avut, potrivit presei, a avut relatii cu zece barbati, dintre care sase au decedat. S-a casatorit cu patru dintre ei, pe care i-a cunoscut prin intermediul agentiilor matrimoniale care ii prezentatu, la cererea sa, barbati in varsta, bogati, fara copii si care traiau singuri.

Cianura a fost descoperita in corpurile a cel putin doi fosti soti, anchetatorii gasind urme ale otravii in cosurile de gunoi ale casei sale din Kyoto.

Initial, Kakehi a sustinut ca e nevinovata, dupa care a refuzat sa vorbeasca la inceputul procesului sau. In iulie, insa, a marturisit ca si-a ucis al patrulea sot, in 2013.

"L-am ucis (...) pentru ca dadea la alte femei zeci de milioane de yeni si mie nu imi dadea nimic", a spus ea, citata de agentia de presa Jiji.

A declarat ulterior, in fata judecatorilor, ca este pregatita pentru pedeapsa capitala: "Chiar daca as fi executata maine, voi muri cu zambetul pe buze".