Unsprezece printi, patru ministri si zeci de fosti ministri au fost arestati, sambata, in Arabia Saudita, in urma deciziei unei comisii anticoruptie, a anuntat canalul de televiziune Al-Arabiya, potrivit News.ro. Arestarile au avut loc la scurt timp dupa infiintarea acestei comisii, condusa de printul mostenitor Mohammad bin Salman, in varsta de 32 de ani.

Bin Salman (MBS), care controleaza principalele parghii ale guvernarii, incearca sa puna capat contestarilor interne inaintea transferarii oficiale a puterii de catre tatal sau, regele Salman, in varsta de 81 de ani.

Doua decrete regale au fos publicate, intre care unul in care se arata demiterea ministrului Economiei, Adel al-Faqieh.

De asemenea, ministrul Garzii nationale Met'ib ben Abdallah, a fost demis, la fel ca si comandantul marinei saudite, Abdallah Sultan.

Agentia oficiala de presa saudita SPA a anuntat ca scopul comisiei infiintate este acela de a "avea grija de banul public, de a pedepsi persoanele corupte si pe cei care profita de pozitia lor".

Printre persoanele arestate ar fi si miliardarul Al-Walid ben Talal, dar si fostul ministru de Finante, Ibrahim al Assaf.

De asemenea, fortele de securitate au interzis decolarea avioanelor private din Jeddah, pentru a impiedica anumite personalitati sa paraseasca tara.