Guvernul Statelor Unite a aprobat vineri publicarea unui raport stiintific care arata ca modificarile climatice produse de omenire sunt reale, contrazicand astfel numeroase declaratii ale unor oficialitati din cadrul administratiei conduse de presedintele Donald Trump, informeaza AFP.

Studiul intitulatA Patra Evaluare Națională a Climatului, comandat de Congresul SUA, arată că schimbarea climei afectează deja viața americanilor, iar situația se va înrăutăți dacă emisiile de gaze cu efect de seră nu vor fi reduse drastic. Rapoartele din seria respectivă sunt publicate o dată la patru ani, dar nu sunt însoțite de recomandări, scrieAgerpres. Documentul aprobat vineri de Casa Albă are girul Academiei Americane de Științe și afirmă că "perioada actuală este cea mai caldă din istoria civilizației moderne".

Trump a susținut în campania sa electorală că modificările climatice sunt o "șarlatanie chinezească" al cărei scop este să afecteze economia americană. După ce a ajuns președinte, el a retras Statele Unite din Acordul de la Paris privind clima.