Presedintele american Donald Trump a afirmat ca nu este sigur daca secretarul de stat Rex Tillerson va ramane in functie pana la finalul mandatului sau la Casa Alba si s-a declarat nemultumit ca unii membrii ai staffului de la Departamentul de Stat nu-i sustin agenda, relateaza Reuters. Într-un interviu cu Laura Ingraham pentru Fox News, acordat joi seara, Trump a atacat departamentul condus de Tillerson și a afirmat că el singur stabilește politica externă a SUA, scrieAgerpres.

Donald TrumpFoto: Captura YouTube

"Singurul care contează sunt eu", a spus Trump. "Eu sunt singurul care contează, pentru că eu decid politica" externă, a declarat el.

Întrebat dacă intenționează să-l mențină pe Tillerson până la finalul mandatului său, Trump a declarat: "Ei bine, vom vedea. Nu știu".

Trump va efectua un turneu de 11 zile în Asia și va fi însoțit de asemenea de secretarul de stat Rex Tillerson, după luni de conflict între cei doi.

Tensiunile dintre Trump și Tillerson, fostul director executiv al companiei energetice Exxon Mobil Corp, au revenit luna trecută în contextul unor informații potrivit cărora Tillerson l-ar fi numit "imbecil" pe Trump și intenționa să demisioneze în vară.

Tillerson a declarat, în cadrul unei conferințe de presă neobișnuite în acea perioadă, că nu s-a gândit niciodată să plece. Trump a spus ulterior că a avut o relație bună cu Tillerson, dar l-a criticat pe acesta pentru că a dat dovadă de slăbiciune.

Departamentul de Stat condus de Tillerson a avut, de asemenea, contradicții cu Casa Albă pe diverse probleme globale, între care creșterea tensiunilor în legătură cu programul de arme nucleare al Coreii de Nord.