Un barbat ce conducea o camioneta inchiriata a intrat marti in pietoni si biciclisti pe o pista pentru biciclete de langa raul Hudson din New York, ucigand 8 oameni si ranind cel putin 11, autoritatile considerand ca este vorba de un atac terorist. Suspectul de 29 de ani a fost impuscat in abdomen de politisti si arestat dupa ce camioneta a intrat intr-un autobuz scolar iar atacatorul si-a parasit vehicolul. Acesta ar fi un imigrant nascut in Uzbekistan, care ar fi lasat in camioneta un bilet in care spune ca a actionat in numele Statului Islamic.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 08.54Atacatorul a strigat “Allahu Akbar” dupa ce a iesit din camioneta cu care se lovise de un autobuz scolar in timp ce incerca sa fuga de la locul atacului - CNN

UPDATE 06:00 Suspectul in atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane si cu ranirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era casatorit, avea doi copii, lucra pentru Uber si locuia in prezent in New Jersey, scrie The Guardian. Saipov, care a intrat in SUA in 2010, a locuit pe rand in Ohio, Florida si apoi in Patterson, New Jersey. Dilfuza Iskhakova, care locuieste in Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian ca barbatul a stat cu ea timp de catva luni, in urma cu sase ani, la sosirea din Uzbekistan.

UPDATE 04:00 Politia a gasit in camioneta un bilet, scris in engleza, in care atacatorul explica ca a actionat in numele ISIS. -CNN

UPDATE 01:00 Atacatorul din Manhattan este un barbat de 29 de ani, din Uzbekistan, venit in SUA in 2010. Barbatul locuieste in Tampa, in Tampa, Florida, potrivit CNN.

UPDATE 00:40 Donald Trump, pe Twitter: "Se pare ca in New York a avut loc un alt atac al unei persoane foarte bolnave si demente.(...) Nu in SUA! [...] Nu trebuie sa permitem ISIS sa revina sau sa intre in tara noastra dupa ce a fost infrant in Orientul Mijlociu sau oriunde altundeva. Destul!" (news.ro)

UPDATE 00:10 Cronologia evenimentelor conform Politiei NY:

La ora 3.09 pm, un barbat in varsta de 29 de ani a intrat cu un camion inchiriat al Home Depot pe o alee destinata pietonilor si biciclistilor. Vehiculul si-a continuat drumul pe alee, rezultatul fiind decesul a opt persoane si ranirea altor 11, care nu au insa rani care sa le puna in pericol viata. In timp ce se indrepta catre sud, camionul s-a ciocnit cu un microbuz scolar. Dupa ciocnirea cu microbuzul scolar, soferul camionului a coborat din masina avand asupra sa doua arme, iar un politist a tras in directia sa, impuscandu-l in abdomen.

UPDATE 23:40 Politia NY anunta ca la fata locului au fost gasite o arma pentru paintball si un pistol cu bile.

UPDATE 23:20 Bilant actualizat: Este vorba de 8 morti si 11 raniti

UPDATE 23:15 Suspectul este un barbat in jur de 29 de ani care era inarmat cu un pistol. Identitatea suspectului nu va fi dezvaluita momentan-comisar al politiei NY (reuters)

UPDATE 22:40 Reprezentanti ai fortelor de ordine de la fata locului au declarat ca mai multi martori l-ar fi auzit pe soferul camionului strigand "Allahu Akbar" (CNN).

UPDATE 22:00 Potrivit unor surse oficiale, citate de CNN, ar fi vorba de sase persoane decedate

UPDATE 22:10 Soferul camionului ar fi iesit din masina cu ceea ce parea a fi o arma si a fost impuscat de politie, sustine CNN pe surse. Individul se afla in custodia politiei si este dus la spital pentru tratament.

Politia sustine ca nu ese urmarit un alt suspect deocamdata

Stire in curs de actualizare