Presedintele sud-coreean, Moon Jae-In, se va intalni cu omologul sau chinez, Xi Jinping, saptamana viitoare in marja summitului APEC, in contextul deteriorarii relatiilor bilaterale din cauza desfasurarii scutului american antiracheta, au anuntat marti autoritatile de la Seul, scrie AFP.

Presedintii chinez si sud-coreean se vor intalni in marja reuniunii APEC, ce va avea loc la Danang, in Vietnam, a anuntat presedintia sud-coreeana.

"Acordul de organizare a acestui summit este prima etapa (...) in vederea revenirii la normal a cooperarii bilaterale si a schimburilor in toate domeniile", mai scrie sursa citata.

Bejingul a adoptat o serie de masuri impotriva companiilor sud-coreene si a interzis turistilor excursiile organizate in aceasta tara, decizii percepute ca masuri de retorsiune economica dupa instalarea in Coreea de Sud a sistemului american THAAD (Terminal High Altitude Defense).

Acest scut antiracheta, prezentat de Seul si Washington ca indispensabil in fata amenintarilor nord-coreene, a provocat furia Chinei, care se teme ca acesta sa nu duca la diminuarea capacitatilor sale militare.