Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, a sosit luni dimineata la FBI, dupa ce a fost somat de justitie sa se predea autoritatilor federale. Manafort este acuzat de conspiratie impotriva SUA in cadrul anchetei privind ingerinta rusa in alegerile americane, condusa de procurorul special Robert Mueller, scriu AFP si Fox News. UPDATE: Toate cele 12 capete de acuzare au legatura cu presupuse infractiuni comise de Manafort realizate inaintea implicarii sale in campania prezidentiala, mai cu seama nedeclararea a zeci de milioane de dolari primiti de la fostul presedinte ucrainean Viktor Ianukovici; nici un capat de acuzare nu are legatura cu implicarea Rusiei in alegerile din SUA.

Paul ManafortFoto: Hotnews

Un asociat al lui Paul Manafort, Rick Gates, a primit aceeasi somatie. Este vorba de primele inculpari in aceasta ancheta privind ingerinta Rusiei in alegerile prezidentiale din noiembrie 2016.

Manafort si Rick Gates sunt acuzati de comiterea a 12 infractiuni, printre care si de tentativa de spalare a banilor, transmite Fox News.

Un avocat al lui Donald Trump a subliniat ca acuzatiile formulate la adresa lui Manafort nu au nicio legatura cu campania electorala sau cu acuzatiile de intelegeri secrete intre echipa sa de campanie si Rusia

Paul Manafort a condus campania lui Donald Trump in perioada martie - august 2016. El a demisionat dupa ce presa americana a dezvaluit ca a primit 12,7 milioane de dolari cash de la partidul fostului presedinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici, mai arata Fox News.

Potrivit New York Times, numele lui Rick Gates apare pe documentele unor societati cu sediul in Cipru prin intermediul carora Paul Manafort ar fi primit plati provenite din Europa de Est.

Acesta a condus campania lui Donald Trump pana in august 2016 cand a fost nevoit sa demisioneze din cauza legaturilor pe care le avea cu oligarhi ucraineni pro-rusi.

FBI a perchezitionat la finele lui iulie una dintre resedintele sale si a confiscat mai multe documente.

UPDATE Un fost membru al echipei de campanie al lui Donald Trump, George Papadopoulos, a fost pus sub acuzare si a pledat vinovat la acuzatia ca a a mintit anchetatorii FBI, a anuntat luni procurorul special insarcinat cu ancheta ingerintelor rusesti.

Papadopoulos, care era insarcinat cu chestiuni de politica externa, prin declaratii false, "a ingradit ancheta in curs a FBI privind existenta unor legaturi sau eventuala coordonare intre persoane asociate campaniei si guvernul rus pentru a interfera in alegerile prezidentiale din 2016", arata actul semnat de Robert Mueller.