Politia elena a anuntat, sambata, arestarea unei persoane, in cazul atacului cu scrisoare-capcana din luna mai de la Atena in care a fost ranit fostul premier Lucas Papademos, informeaza Reuters, citata de news.ro. "Politia a arestat un barbat de 29 de ani, in legatura cu pachetele suspecte. El a fost vazut pe imaginile video aducand pachete in cinci ocazii diferite", a anuntat politia.

In timpul perchezitiei la apartamentul suspectului, politia a gasit doua arme, gloante si materiale explozive in genti de voiaj.

Suspectul a negat orice implicare in atac.

Fostul premier si fostul guvernator la Bancii centrale elene Lucas Papademos a fost ranit usor in luna mai, de explozia acestei scrisori in timp ce circula la bordul unui vehicul in Atena.

Papademos, in varsta de 69 de ani, a condus Guvernul grec de coalitie in perioada 2011-2012, in perioada de varf a rezisetentei tarii fata de austeritatea impusa de UE si FMI, dupa ce a supervizat trecerea Greciei la euro de la conducerea Bancii Greciei, post pe care l-a detinut in perioada 1994-2002.

In martie, politia a descoperit opt pachete suspecte la un centru de sortare a corespondentei de la Atena, inclusiv unde adresate FMI din Paris si Ministerul german de Finante.

Tot in martie, o scrisoare-capcana trimisa din Grecia a explodat la sediul FMI din Paris. Cu cateva zile mai devreme, un colet-capcana destinat ministrului german de Finante, Wolfganf Schaeuble, a fost interceptat si distrus la Berlin, inainte sa explodeze.

Anarhistii de extrema-stanga din organizatia Conspiratia Celulelor de Foc a revendicat acele atacuri. Gruparea este acuzata de fortele de ordine ca s-a aflat in spatele a aproximativ 150 de acte infractionale din 2009, inclusiv trimiterea unei serii de scrisori-capcana ambasadelor europene de la Atena.