Un juriu federal a aprobat, vineri, primele acuzatii in ancheta privind presupusa implicare a Rusiei in alegerile prezidentiale din 2016 din S.U.A., a informat o sursa informata in acest sens pentru Reuters.

Robert Mueller, la BucurestiFoto: Agerpres

Rechizitoriul a fost sigilat sub ordinele unui judecator federal, astfel incat nu este clar care au fost acuzatiile sau cine a fost tinta, a declarat sursa, adaugand ca acesta ar putea fi desigilat de luni.

Depunerea acuzatiilor de catre juriul de la Washington a fost raportata pentru prima oara vineri de CNN, care a declarat ca persoana ar putea fi arestata luni.

Agentiile de informatii americane au concluzionat in ianuarie ca Rusia a intervenit in alegeri pentru a incerca sa-l ajute pe presedintele Donald Trump sa o invinga pe Hillary Clinton printr-o campanie de hacking, eliberare de e-mailuri jenante si difuzarea propagandei prin social media pentru a-i discredita candidatului democrat campania.

Consilierul special, Robert Mueller, fost director al Biroului Federal de Investigatii, investigheaza daca oficialii campaniei lui Trump au avut legaturi cu Rusia in elegerile prezidentiale.

Peter Carr, un purtator de cuvant al lui Mueller, a refuzat sa comenteze vineri.

Trump a negat acuzatiile ca ar fi colaborat cu Rusia in campania sa si a catalogat investigatiile ca pe o "o vanatoare de vrajitoare".

Si Kremlinul a negat acuzatiile.