Atletul jamaican Jason Livermore, medaliat cu aur si cu bronz la Jocurile Commonwealth-ului, in 2014, a fost suspendat doi ani pentru dopaj, a anuntat, vineri, Comisia Antidoping Independenta din Jamaica, potrivit Reuters.

Sanctiunea este valabila din februarie 2017, cand Livermore a fost anuntat ca a fost depistat pozitiv in decembrie 2016 cu clomifen si mesterolon, scrie news.ro.

Presedintele comisiei, Kent Gammon, a declarat ca in baza dovezilor prezentate la audierea de luna trecuta, el si ceilalti membri ai comisiei nu considera ca Livermore a intentionat sa foloseasca substantele respective pentru imbunatatirea performantelor sportive, ci doar a fost neglijent in privinta formularii unei cereri pentru exceptie de uz terapeutic.

Clomifenul este un medicament folosit in tratamentele pentru situatiile de infertilitate la femei. Mesterolonul este un steroid anabolizant folosit in principal pentru cresterea masei musculare.

Sprinterul in varsta de 29 de ani a spus, la audierea in fata comisiei, ca a declarat cele doua medicamente care contineau substantele interzise.

Jason Livermore a obtinut aurul la Jocurile Commonwealth-ului la stafeta 4x100 m, alaturi de Usain Bolt, Kemar Bailey-Cole si Nickel Ashmeade. El a castigat medalia de bronz la Glasgow in proba de 200 de metri.