Premierul Republicii Moldova ar putea avea si el propriul drapel, dupa presedintele tarii vecine, care are deja propriul steag. Acest lucru se va intampla in cazul in care propunerea va fi votata de cabinetul de ministri, scrie Agora.md.

Pavel FilipFoto: gov.md

Drapelul primului ministru ar urma sa fie asemanator celui prezidential, insa daca cel al sefului statului are fundalul purpuriu, cel al prim-ministrului va avea fundal albastru.

"Stindardul Prim-ministrului Republicii Moldova este un simbol national al Republicii Moldova, care reprezinta insemnul vexilologic personalizat de functie al Prim-ministrului Republicii Moldova si simbolizeaza autoritatea Primministrului in calitatea sa de conducator al Guvernului si coordonator al activitatii membrilor acestuia", potrivit proiectului.

Drapelul premierului Republicii Moldova, Pavel Filip, ar urma sa reprezinte o panza patrata, albastra, avand in mijloc Stema de Stat a Republicii Moldova, cu o bordura compusa din patrate in culorile tricolorului. Originalul ar urma sa ii fie inmanant premierului de catre presedinte, in ziua depunerii juramantului, si sa fie pastrat in biroul sau.