Trei atentate sinucigase comise de femei s-au soldat duminica seara cu 13 morti - in afara autoarelor - si cu 16 raniti in orasul Maiduguri din Nigeria, relateaza agentia AFP citata de Agerpres.

Toti cei 13 morti si sase dintre raniti au fost victimele primei femei, care a detonat centura exploziva pe care o purta in fata unui restaurant, a declarat o sursa militara, sub rezerva anonimatului.

Dupa cateva minute, o alta sinucigasa si-a detonat bomba in acelasi cartier, chiar la intrarea intr-o tabara de refugiati.

A treia atentatoare nu a reusit sa faca victime, deoarece centura sa cu explozivi nu a functionat decat partial.

Autoritatile nigeriene nu au facut declaratii oficiale. La Maiduguri fusese declarata duminica starea de urgenta, dupa ce in jurul orasului au fost observati mai multi membri ai gruparii teroriste Boko Haram. Orasul este chiar cel in care a fost infiintat grupul jihadist.

Din 2009, islamistii au ucis in nord-estul Nigeriei 20.000 de oameni si au determinat refugierea unei populatii de 2,6 milioane. In taberele de refugiati, situatia este grava din punct de vedere umanitar si al securitatii. Marti, zece persoane urmeaza sa fie judecate sub acuzatia de tulburare a ordinii publice, in urma unui protest spontan impotriva conditiilor de trai din tabere.