Intre 100.000 si 120.000 de persoane ar urma sa soseasca in Germania intr-un orizont de timp de luni sau cativa ani in baza dreptului refugiatilor de reintregire familiala, se estimeaza intr-un studiu publicat joi de institutul german de cercetare a pietei muncii (IAB), prezentat de agentia EFE, citata de Agerpres.

Refugiati in GermaniaFoto: Captura YouTube

Estimarea a fost efectuata luand in calcul structurile familiale ale celor circa 1,3 milioane de solicitanti de azil care au sosit in Germania incepand din anul 2015. Cifrele relativ mici privind regruparile familiale se explica prin faptul ca multi refugiati sunt singuri ori si-au adus deja in Germania sotia si copiii, semnaleaza documentul.

Dar aceasta chestiune a dreptului reintregirii familiale ar putea pune probleme in timpul negocierilor incepute miercuri de cancelarul Angela Merkel pentru formarea unei noi coalitii guvernamentale in urma alegerilor din 24 septembrie. Astfel, in timp ce conservatorii ei si liberalii au in vedere o restrangere a acestui drept, Verzii, posibilul viitor partener al lor de coalitie, refuza diminuarea drepturilor acordate solicitantilor de azil.