Brigitte Macron s-a declarat luni "fericita ca femeile vorbesc" despre hartuire si violente sexiste si sexuale la care pot fi supuse zilnic, relateaza news.ro care citeaza AFP.

"Sunt foarte fericita ca femeile vorbesc. Poate ca tot raul va fi spre bine", a declarat sotia sefului statului francez, intrebata despre cazul producatorului american Harvey Weinstein, in timpul unei vizite la o institutie scolara de la Paris, cu ocazia dictarii anuale organizate de Asociatia europeana impotriva leucodistrofiilor, niste bolii genetice rare.

In contextul in care. in urma scandalului Weinstein in Statele Unite, un apel la denuntarea hartuirii la locul de munca a devenit viral pe Twitter in acest weekend - sub hashtagul #balancetonporc -, feministele se felicita de o multiplicare a dezbaterilor.

Marlene Schiappa, secretarul de stat insarcinat cu egalitatea intre femei si barbati, a anuntat ca intentioneaza sa prezinte anul viitor un proiect de lege impotriva violentelor sexiste si sexuale, cu scopul de a asigura "o justa sanctionare judiciara si societala".