Presedintele american Donald Trump a negat luni acuzatiile de hartuire sexuala care i s-au adus in timpul campaniei prezidentiale din 2016, numindu-le "informatii false", potrivit AFP.

"Tot ce va pot spune este ca aceasta este o informatie complet falsa, este falsa si inventata", a declarat presedintele pentru presa la Casa Alba, a doua zi dupa dezvaluirea informatiilor conform care a ordonat echipei sale de campanie sa-i furnizeze toate documentele referitoare la diverse acuzatii de hartuire sexuala din campania din 2016.

O fosta concurenta de la ''Apprentice'', care l-a acuzat pe Donald Trump in 2016 de hartuire sexuala, l-a dat in judecata pe magnat, cerand obtinerea intregii documentatii relative la cazul care o priveste. Aceasta a pretins ca Trump a sarutat-o si "si-a impins" organele genitale spre ea in 2007.

Donald Trump s-a aflat in centrul unui alt scandal sexual anul trecut, dupa publicarea unei inregistrari video ce il arata in timp ce folosea cuvinte obscene pentru a descrie femeile. Intrebat din nou de catre jurnalisti, sambata, in legatura cu acea inregistrare video, presedintele american a repetat ca ar fi fost vorba, dupa parerea sa, doar de "cateva vorba de vestiar".