Clopotele bisericilor dintr-o regiune vestica a Greciei vor suna pana duminica de inmormantare, in semn de protest fata de noua lege care permite mai usor schimbarea sexului in documente, scrie Reuters.

Potrivit noii legi adoptate saptamana trecuta de Parlament, persoanele de peste 15 ani vor putea recurge la obtine sexului in documente printr-o decizie a justitiei, fara a mai fi nevoie de teste medicale sau de sterilizare, asa cum era cazul pana in prezent.

Legea a infuriat puternica biserica Ortodoxa, care cere anularea ei.

Preotii din dioceza Kalavryta si Egialia au decis ca toate bisericile din regiune vor trage zilnic clopotele de inmormantare, trei minute pe zi, pana in 21 octombrie.

"Vreau sa va impartasesc agonia mea si poate se transforma intr-o miscare de protest. Am putea fi capabili sa-i influentam si pe altii si sa conducem o revolta", a spus episcopul Amvrosios de Kalavryta.

"Adoptarea frivola a acestei legi, care se opune naturii umane si biologiei si conduce spre pacatul abominabil al homosexualitatii, creeaza neliniste si confuzie", a adaugat el.