Hillary Clinton afirma ca mesajele distribuite de presedintele Donald Trump pe contul sau de Twitter reprezinta un "pericol evident" pentru securitatea intregii lumi si crede ca WikiLeaks a devenit "practic o filiala detinuta integral de serviciile de informatii rusesti", scrie The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-un interviu pentru televiziunea australiana, Clinton a declarat ca presedintia lui Trump este "evident" un risc nu doar pentru SUA, ci si pentru "restul lumii, inclusiv Australia".

Din cauza "folosirii Twitter-ului" si a conducerii "diplomatiei sau a lipsei acesteia prin Twitter", a spus Hillary Clinton.

In opinia fostei candidate democrate, Trump este cel mai periculos presedinte pe care SUA l-au avut vreodata.

"Cred ca este, pentru ca e impulsiv, ii lipseste autocontrolul si este total consumat de cum este vazut si ce gandesc oamenii despre el", a argumentat ea.

In acest interviu, Clinton a repetat acuzatia ca fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a avut o intelegere secreta cu guvernul Rusiei in timpul campaniei prezidentiale din SUA din 2016. Aceasta l-a descris pe Assange drept un "oportunist nihilist".

"WikiLeaks este acum, din pacate, practic o filiala detinuta integral de serviciile de informatii rusesti", a continuat fostul secretar de stat.

Aceasta a mai acuzat o operatiune coordonata impotriva sa concretizata prin scurgerile de mailuri din tabara democrata in perioada alegerilor, operatiune condusa de guvernul rus si de "dictatorul" Vladimir Putin.