Fondatorul si patronul revistei pornografice Hustler, Larry Flynt, a oferit duminica 10 milioane de dolari pentru oricine ofera informatii compromitatoare care pot conduce la destituirea presedintelui american Donald Trump, scrie AFP.

"Nu ma astept ca prietenii miliardari ai lui Trump sa il denunte dar sunt increzator ca exista multi oameni care stiu lucruri si pentru care 10 milioane de dolari reprezinta bani multi", scrie Larry Flynt, care a cumparat o pagina de publicitate in Washington Post.

Acesta a reamintit ca a oferit in trecut o recompensa de un milion de dolari pentru a obtine informatii care au contribuit la distrugerea carierei a doi politicieni republicani.

Larry Flynt pune sub semnul intrebarii legitimitatea alegerii lui Donald Trump, invocand o posibila intelegere ascunsa cu Rusia si sabotarea acordului de la Paris privind climatul.

"Dar ce e mai ingrijorator este ca inainte de apocalipsa care ar rezulta din schimbarile climatice Trump ar putea declansa un razboi nuclear mondial", spune acesta, referindu-se la Coreea de Nord.

"O destituire ar crea o situatie haotica si controversata dar alternativa - inca trei ani de disfunctie destabilizatoare - e mai rea", a adaugat Larry Flynt.

Anuntul indica o adresa de e-mail si un numar special de telefon, deschis de luni pana vineri, intre orele 08,30 - 18,00, timp de doua saptamani.