Aproximativ 8.000 de tineri din diferite tari au defilat sambata, pe ploaie, in centrul Moscovei, in cadrul Festivalului mondial al tineretului si studentilor, o manifestare infiintata in 1949 de catre tarile din Blocul de Est, relateaza Agerpres.

Parada a tinerilor la MoscovaFoto: Captura YouTube

Purtand drapele, tinerii, proveniti in principal din universitatile moscovite, au defilat de-a lungul raului Moscova prin fata unui public format in majoritate din persoane in varsta.

Potrivit site-ului de internet al organizatorilor, circa 30.000 de tineri din 150 de tari urmau sa participe la parada, dar, potrivit AFP, numarul participantilor a fost de 7.000 - 8.000.

Parada se inscrie in cadrul Festivalului mondial al tineretului si studentilor, o manifestare infiintata in 1949 de catre organizatii de tineret ale tarilor din Blocul de Est. Cea de-a 19-a editie va debuta duminica la Soci (sud), in prezenta presedintelui rus Vladimir Putin.

Sloganul celei de-a 19-a editii a Festivalului este "Pentru pace, solidaritate si justitie sociala, noi luptam impotriva imperialismului".