Aproximativ 100 de combatanti ai Statului Islamic s-au predat in ultimele 24 de ore la Raqqa si au fost scosi din oras, a declarat un purtator de cuvant al coalitiei impotriva gruparii teroriste, relateaza News.ro citand Reuters.

"Inca ne asteptam la confruntari dificile in zilele urmatoare si nu exista o data exacta la care Statul Islamic va fi invins complet in Raqqa", a declarat colonelul Ryan Dillon.

Sambata dimineata, militia kurda YPG a anuntat ca gruparea terorista Statul Islamic este pe punctul de a fi invinsa in Raqqa si orasul ar putea fi eliberat, sambata sau duminica. YPG este principala formatine kurda din cadrul Fortelor Democratice Siriene, o alianta a militiilor arabe si kurde care lupta din luna iunie impotriva gruparii Statul Islamic in Raqqa.

Un grup de activisti (Raqqa Is Being Slaughtered Silently - Raqqa este masacrata in tacere) a anuntat, sambata, pe pagina sa de Facebook, ca zeci de autobuze venite din nordul orasului au patruns noaptea in Raqqa. Luptatori ai Statului Islamic si familiile lor ar fi parasit deja orasul, iar autobuzele s-au deplasat in Raqqa pentru a-i evacua pe luptatorii straini ramasi acolo si familiile acestora.

In august, combatanti ai Statului Istamic au acceptat sa fie evacuati dintr-o enclava de la frontier dintre Siria si Liban.

Raqqa este capitala de facto a gruparii teroriste Statul Islamic. Timp de trei ani, orasul din nord-estul Siriei a fost centru operational al organizatiei, de unde erau planificate si atentate comise in strainatate.