Presedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anuntat vineri ca guvernul de la Belgrad va adopta in urmatoarea sedinta cerintele tehnice pentru dialogul intern privind Kosovo, informeaza Tanjug. El a declarat ca va urma o propunere in privinta fostei provincii a Serbiei.

"Vom avea rabdarea de a asculta totul, apoi vom fi suficient de curajosi pentru a prezenta cu indrazneala o propunere poporului" si ca aceasta trebuie sa fie consistenta, "fara cuvinte goale si marketing politic", a spus Vucici la Forumul de Securitate de la Belgrad, potrivit Agerpres.

Intr-o intalnire cu secretarul general al Consiliului Nordic de Ministri, Dagfinn Hoybratten, presedintele sarb a sustinut, in aceeasi zi, ca tara sa sprijina orice contributie la stabilitate si progres in regiunea occidentala a Balcanilor.

Serbia nu recunoaste independenta Kosovo. Statutul de tara independenta al fostei provincii sarbe este recunoscut de 23 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar nu si de Romania, Cipru, Grecia, Slovacia si Spania.