Un colectionar din Florida a cumparat cu suma de 12.000 de dolari americani un trabuc fumat doar pe jumatate de Winston Churchill, informeaza Reuters. Faimosul premier britanic din perioada celui de-Al Doilea Razboi Mondial a fumat acel trabuc pe 11 mai 1947, pe aeroportul Le Bourget din Paris, a anuntat casa de licitatii americana RR Auction intr-o declaratie publicata vineri, potrivit Agerpres.

Acest mic fragment de istorie, masurand 10 centimetri, ce are la un capat o banda in nuante de rosu si auriu, pe care este scris numele fostului prim-ministru britanic, a fost pastrat de caporalul William Alan Turner, unul dintre membrii echipajului de pe avionul la bordul caruia s-a aflat Winston Churchill in acea zi.

"Si-a stins trabucul intr-o scrumiera atunci cand a urcat la bord, iar eu am pastrat restul de trabuc", se poate citi intr-o nota scrisa de mana de William Alan Turner pe spatele unei fotografii care insoteste trabucul. Imaginea il arata pe Winston Churchill in timp ce urca in avion, cu trabucul in mana.

Trabucul a fost licitat online miercuri seara si a fost achizitionat de un colectionar din Palm Beach, Florida.