Insula Sfanta Elena (Atlanticul de Sud), locul in care Napoleon Bonaparte si-a petrecut ultimii ani de viata, va avea legaturi cu lumea externa pin intermediul unui avion comercial incepand cu sfarsitul lunii octombrie, dupa ce timp de sute de ani s-a putut ajunge pana aici doar prin intermediul vaselor, relateazaCNN.

Potrivit sursei citate, timpul necesar pentru a ajunge din Europa pana pe Insula Sfanta Elena este aproximativ acelasi de pe timpul lui Napoleon Bonaparte, pentru ca, desi odata era un port de escala, aceasta a fost lasata de izbeliste.

Pana anul trecut, singura legatura regulata cu lumea exterioara era vasul RMS St. Helena, nava care transporta posta, la fiecare trei saptamani, printr-o calatorie de cinci zile si jumatate din Cape Town, Africa de Sud.

In 2016, Insula se pregatea, cu fanfare, sa inaugureze primul sau aeroport, dar imediat a trebuit sa recunoasca un obstacol - vanturilor Atlanticului de Sud.

Compania aeriana Comair din Africa de Sud, o franciza a British Airways, a planificat sa inceapa zborurile spre insula din mai 2016, folosind o nava Boeing 737 -800, doar ca au fost detectate probleme din cauza vantului imediat ce avionul s-a pregatit aterizeze.