Creatoarea de moda Donna Karan i-a luat apararea mogulului hollywoodian Harvey Weinstein, acuzat de hartuire sexuala, afirmand ca unele femei "si-o cauta", inainte de a retracta afirmatiile, in fata unui val de critici, scrie AFP.

Harvey WeinsteinFoto: Captura YouTube

Totul a inceput duminica seara, intr-un interviu pe covorul rosu la CineFashion Film Awards, in Los Angeles.

"Cred ca oamenii il vad acum ca un simbol, nu neaparat cine este", a declarat Donna Karan, fondatoarea marcii DKNY, in ceea ce priveste celebrul producator, care tocmai a fost concediat din consiliul de administratie al casei sale de productie, The Weinstein Company.

"Ii cunosc sotia. Sunt oameni formidabili. Harvey a facut lucruri fantastice", a spus aceasta.

Dar creatoarea de moda nu s-a oprit aici, acuzand comportamentul unor femei.

"Cand va uitati la tot ce se intampla in lume astazi si cum se imbraca femeile si ce cauta ele cand se prezinta asa cum o fac... Ce cauta? Probleme", a acuzat ea.

Declaratiile au starnit reactii dure, in special cea a actritei Rose McGowan, despre care New York Times a scris ca a incheiat un acord amiabil cu Harvey Weinstein in 1997, dupa ce producatorul a avut un comportament deplasat fata de ea.

"Donna Karan, esti deplorabila. A ajuta si a incuraja reprezinta o crima morala", a scris luni actrita in varsta de 44 de ani.

Donna Karan si-a cerut scuze, declarandu-se "dezolata" fata de orice persoana pe care a "ofensat-o sau care a fost vreodata victima".

"Declaratiile mele erau in afara contextului si nu reprezinta sentimentul meu fata de subiectul legat de Harvey Weinstein", a declarat ea, intr-un comunicat.

"Cred ca hartuirea sexuala nu este acceptabila si ca e vorba de o problema care trebuie rezolvata odata pentru totdeauna indiferent de persoana vizata", a afirmat ea.

In ciuda acestor declaratii, numerosi internauti isi exprimau marti furia fata de creatoarea new-yorkeza de moda in varsta de 69 de ani, unii facand apel la boicotarea produselor sale.

Designerul nu mai este implicat in gestionarea marcilor Donna Karan si DKNY, pe care a vandut-o in 2001 grupului de lux LVMH, care a cedat-o ulterior, in 2016, catre G-III Apparel Group.

"Pentru mine Donna Karan nu mai exista", a scris pe Twitter actrita americana Mia Farrow.

Producatorul Harvey Weinstein, unul dintre cei mai puternici din Hollywood, si-a cerut joi scuze si a anuntat ca isi ia "concediu", in urma unei serii de acuzatii de hartuire sexuala dezvaluita de o ancheta a New York Times.

Producatorul "Gangs of New York", nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film, sau al "Shakespeare in love", laureat cu prestigiosul premiu in 1999, este acuzat de mai multe femei, printre care actritele Ashley Judd si Rose McGowan, ca a incercat sa le maseze, ca le-a fortat sa-l priveasca dezbracat sau ca le-a promis ca le va ajuta in cariera in schimbul unor favoruri sexuale.