Prima adoptie a unui copil de catre un cuplu homosexual in Germania a fost pronuntata la Berlin, a anuntat marti o asociatie de aparare a drepturilor persoanelor gay si lesbiene, potrivit AFP.

Aceasta adoptie a fost pronuntata in 5 octombrie de un tribunal din Tempelhof-Kreuzberg, un cartier din sudul capitalei, dupa ce in 1 octombrie a intrat in vigoare "Casatoria pentru toti", care confera si dreptul de adoptie pentru cuplurile de acelasi sex.

Michael si Kai Korok s-au casatorit in 2 octombrie si mai trebuiau sa obtina decat certificatul de casatorie, in conditiile in care cererea de adoptie fusese depusa in urma cu mai multe luni.

Copilul de 2 ani si jumatate traieste de la nastere cu acest cuplu, care a fost desemnat familie de primire dar care nu a reusit pana acum, in ciuda recursurilor in fata tribunalelor germane, sa il adopte pe micut.

Legea privind "Casatoria pentru toti" a fost votata in 30 iunie si a modificat Codul Civil definind casatoria drept "uniunea pe viata intre doua persoane de sexe diferite sau identice. Germania este a 15-a tara europeana care extinde aceasta definitie.