Marca de produse de ingrijire si-a cerut scuze dupa ce a lansat o serie de imagini "rasiste" in care o femeie de culoare devine alba dupa ce foloseste sapunul Dove. Campania de publicitate a fost postata pe Facebook, in realizarea acesteia fiind folosite trei imagini care arata cum o femeie (de culoare) isi inlatura tricoul si descopera ca are pielea alba, potrivitBBC.

Campanie publicitara DoveFoto: Captura Youtube.com

In cea de-a treia imagine promovata de brand, femeia cu piele alba se dezbraca la randul ei pentru a dezvalui o femeie asiatica. Reprezentantii Dove au publicat un mesaj pe Twitter in care au spus ca "Regretam profund jignirea pe care a cauzat-o (campania publicitara)". Videoclipul a fost sters de pe Facebook, insa un make-up artist american, Nay, a vazut fotografiile inainte de a fi eliminate si si-a impartasit opinia cu prietenii sai virtuali.

Postarea Dove a trezit o multime de reactii, iar internautii acuza brand-ul de rasism. Unii au comentat pe reteaua de socializare spunand ca scopul pentru care a fost realizata campania a fost ca sapunul ar putea fi folosit de toate rasele. Un utilizator Facebook a mentionat ca produsul "poate fi utilizat de toate tipurile de piele" si de aceea s-a trecut de la o femeie de culoare, la una cu piele alba, iar mai apoi la una asiatica.