Uraganul Nate a lovit coasta sudica a Statelor Unite, dupa ce s-a intensificat deasupra Golfului Mexic, relateaza News.ro. Uraganul Nate a intrat in SUA in noaptea de sambata spre duminica in statul Mississippi insotit de vanturi puternice si ploi torentiale care au inundat strazile. Potrivit Reuters, duminica, la pranz, uraganul a retrogradat la stadiul de furtuna tropicala.

Centrul American pentru Uragane, NHC, a precizat ca Nate se deplasa cu o viteza de 31 de kilometri la ora si cu vant de 140 de kilometri la ora. Potrivit NHC, "centrul uraganului Nate va avea un al doilea punct de cadere de-a lungul coastei Mississippi".

Apoi, acesta va traversa portiuni din Mississippi, Alabama si Tennessee. In schimb, uraganul Nate nu va lovi New Orleans, oras devastat in 2005 de uraganul Katrina. Autoritatile de la New Orleans au decis, sambata seara, ca ridice alerta de uragan.

Desi NHC anuntase ca Nate ar urma sa ajunga la categoria 2 inainte de a lovi uscatul, acesta a intrat cu forta unui uragan de categoria 1. Uraganul Nate a provocat decesul a cel putin 25 de persoane in America Centrala.