Zeci de mii de spanioli au iesit sambata pe strazile Madridului si ale altor orase pentru a face un apel la unitatea tarii si la dialog intre premierul Mariano Rajoi si catalanii care intentioneaza sa isi declare independenta, scrie Le Parisien.

Manifestatii de amploare in SpaniaFoto: Captura Youtube.com

La o saptamana dupa referendumul din Catalonia si cu cateva zile inainte de o eventuala declarare a independentei regiunii, zeci de mii de spanioli au iesit in strada in fata primariilor din orasele tarii, lansand un apel la dialog intre catalani si restul Spaniei.

Catalonia ar urma sa decida luni sa isi declare independenta de Spania, a declarat miercurea trecuta pentru Reuters o sursa din guvernul regional. Partidele pro-secesiune, care controleaza parlamentul regional, au cerut ca luni sa aiba loc o dezbatere si un vot pentru declararea independentei, a precizat sursa citata.

Catalonia isi va declara independenta in cateva zile, a declarat, tot luni, liderul regiunii, Carles Puigdemont, pentru BBC. In primul sa interviu de dupa referendumul de duminica, Puigdemont a afirmat ca guvernarea regionala "va actiona la sfarsitul acestei saptamani sau la inceputul celei viitoare".