11 oameni au fost raniti dupa ce o masina a intrat in viteza in pietoni sambata dupa-amiaza pe trotuarul din fata Muzeului de Istorie Naturala din Londra, anunta BBC. Politia londoneza a facut o arestare in acest caz, scrie Reuters. Dupa ce anuntase initial ca ia in calcul inclusiv varianta unui atac terorist, politia londoneza a exclus apoi aceasta pista, spunand ca a fost vorba despre un accident de circulatie.

Incident la LondraFoto: Captura Youtube.com

Ora 21:00: Politia londoneza exclude varianta unui atac terorist si spune ca a fost vorba despre un accident de circulatie.

Ora 19:53: Ambulanta londoneza a anuntat ca 11 raniti au primit ingrijiri in urma incidentului.

Ora 18:55:Reprezentantii politiei londoneze au revenit asupra declaratiilor si au anuntat ca iau in calcul inclusiv varianta unui atac terorist. (Reuters)

Ora 18:00: Politia londoneza anunta ca incidentul nu este tratat ca unul terorist. (Reuters)

Ora 17:54: Politia a evacuat zona incidentului, iar oamenii sunt sfatuiti sa nu se apropie de zona muzeului.

Ora 17:33: "Cercetarile pentru a stabili circumstantele si cauzele incidentului sunt in curs" - politia londoneza.

Ora 17:22: Pietonii loviti de masina ar fi suferit rani minore, potrivit unui reporter BBC.

Reprezentantii Muzeului de Istorie Naturala din Londra au declarat ca a avut loc un incident grav si colaboreaza cu politia.

Pe 22 martie, o duba a intrat in multimea de pe Podul Westminster din Londra. Dupa ce a abandonat masina, soferul l-a atacat cu un cutit pe unul dintre ofiterii de paza de la Palatul Parlamentului britanic. Patru persoane au fost ucise in atac si o a cincea, o romanca , a murit cateva zile mai tarziu, ca urmare a leziunilor suferite dupa ce a cazut in Tamisa. Atacatorul, identificat ca Khalid Masood - al carui nume a fost Adrian Russell Ajao inainte de a converti la Islam - era cetatean britanic.

Pe 19 iunie, tot la Londra, un cetatean galez in varsta de 47 de ani, Darren Osorne, a lovit cu masina un grup de musulmani care ieseau de la rugaciunea de la miezul noptii, la incheierea Ramadanului, langa moscheea Finsbury Park din nordul Londrei. 9 persoane au fost ranite in urma atacului, iar un om a murit pe loc. "Am facut ceea ce aveam de facut", a spus agresorul dupa comiterea atacului.

Articol in curs de editare.