Cancelarul german Angela Merkel isi indeamna conservatorii sa incheie o coalitie de guvernamant cu Partidul Liber Democrat (FDP) si cu Verzii, asa numita alianta Jamaica, relateaza Reuters si DPA, citata de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Merkel a spus ca ar trebui sa aiba loc o intalnire speciala de partid pentru a putea permite membrilor Partidului Crestin-Democrat de a vota orice coalitie vor.

"Îi sfătuiesc pe toți să se concentreze asupra a ceea ce urmează", a declarat Merkel pentru tinerii membri ai creștin-democraților (CDU) din Dresda.

"Mai intai între CDU și Uniunea Socială Creștină (bavareză) CSU, apoi cu Democrații Liberi (FDP) și Verzii și pentru a înțelege mandatul pe care ni l-au acordat alegătorii ", a spus ea.

Este de altfel singura opțiune a cancelarului, după ce fostul său partener de guvernare, SPD (Partidul Social-Democrat) a trecut în opoziție în urma alegerilor legislative din septembrie, cu un rezultat istoric de numai 20,5% din voturi, iar scorul de 33% obținut de conservatorii lui Merkel, CDU, Uniunea Creștin-Democrată, și aliata sa bavareză Uniunea Creștin Socială, nu le permite să guverneze singuri.