Beatrice Fihn, directorul executiv al Campaniei Internationale pentru Abolirea Armelor Nucleare, care a castigat vineri Premiul Nobel pentru Pace, le-a transmis cu acest prilej un mesaj presedintelui american Donald Trump si omologului sau nord-coreean Kim Jong Un. Beatrice Fihn spune ca cei doi sefi de stat "ar trebui sa stie" ca armele nucleare sunt ilegale, relateaza Reuters.

Intrebata, dupa castigarea Premiului Nobel pentru Pace, ce mesaj le transmite celor doi lideri, Beatrice Fihn a afirmat ca "Armele nucleare sunt ilegale, amenintarea cu utilizarea armelor nucleare este ilegala, dezvoltarea de arme nucleare este ilegala. Stop!"

Premiul Nobel pentru Pace a fost decernat, vineri, artizanilor Campaniei Internationale pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN). Potrivit Comitetului Nobel, premiul reprezinta o recunoastere a muncii de a atrage atentia asupra consecintelor umanitare catastrofale ale oricarei utilizari a armelor nucleare. "Puterile nucleare trebuie sa inceapa negocieri serioase pentru a elimina armele nucleare", a aratat Comitetul Nobel.

Campania Internationala pentru Abolirea Armelor Nucleare (ICAN) este un grup care promoveaza la nivel global aderarea si aplicarea integrala a Tratatului de interzicere a armelor nucleare. Campania a fost lansata in anul 2007 si numara in prezent 468 de organizatii partenere in 101 tari.