O pictura in ulei a lui Adolf Hitler, agatata intr-un muzeu italian, a fost zgariata de un barbat cu o surubelnita deoarece era nervos ca pictura se afla intr-un spatiu public, anunta BBC.

Pictura lui HitlerFoto: youtube.com

Barbatul, in varsta de 40 de ani, nu a reusit sa provoace daune prea mari deoarece pictura era acoperita intr-o solutie speciala pentru a o proteja de astfel de atacuri.

"Expozitia abordeaza tema nebuniei si aceasta imagine este perfecta. Nimic nu este la fel de nebun ca si razboiul", a declarat ingrijitorul picturii si criticul de arta, Vittorio Sgarbi. "Nu este lucrarea unui dictator, ci a unui nebun, dezvaluie un suflet profund melancolic".

Directorul muzeului, Giordano Bruno Guerri, a spus ca "spectacolul dedicat nebuniei nu ar fi fost complet daca nu ar fi existat si un moment de nebunie."

Cand expozitia a fost deschisa in martie, Sgarbi a aparat decizia de a afisa pictura lui Hitler. Sgarbi a spus ca, din punct de vedere artistic, pictura in ulei, care nu are nume, este mediocra, dar ca ofera informatii despre psihicul dictatorului nazist, scrie The Telegraph.

Pictura a fost reparata si s-a intors la expozitie, iar proprietarul sau german a decis sa nu depuna plangere impotriva atacatorului.